Vindecați-vă

de Vishwaguruji Paramhans Swami Maheshwarananda


Dacă doriți să obțineți calități spirituale, trebuie să vă controlați mai întâi dieta. Există câteva limitări pe care trebuie să le țineți în minte: nu consumați prea multe dulciuri, prea mult junk food și nu mîncați la restaurant. Pregătiși-vă propria hrană acasă. Gatiți o cantitate limitată, astfel încăt să nu rămînă nimic. Și nu măncați nimic între mese - nici nuci, nici mere, fructe, ceai, cafea - timp de cel puțin patru sau cinci ore, cu excepția apei potabile.

Aceasta este formarea pentru un yoghin care vrea să fie disciplinat și să facă progrese spre brahma gyana (auto-realizare). Durata de viață se va prelungi; boala va dispare sau se va reduce la minimum. Cel mai mult, vă puteți îmbolnăvi de o gripă sau o răceală, asta-i tot. Vor dispare alergiile. Imunitatea organismului va fi mai puternică. Acestea doar prin controlarea dietei. Desigur, dacă aveți diabet sau orice altă boală și medicul vă spune că trebuie să mâncați la un anumit moment, este diferit.

Dacă chiar vreți să faceți yoga sadhana (practica), atunci mai întâi controlați-vă limba - simțul gustului. Veți vedea că 90% din toate dificultățile din corpul dvs. vor dispărea: probleme cu articulațiile, probleme cu ficatul, rinichii, glandele ... multe lucruri. Veți pierde din greutate și veți deveni mai sănătoși și mai fericiți. Deci, acesta este principalul punct în atingerea scopului practicii yoga. Yoga sadhana vine după dietă, dar ar trebui să fie disciplinată. Cel mai bun lucru este să măncați la aceleași ore în fiecare zi, mai ales dacă stați într-un loc și nu călătoriți des. Scrieți în jurnalul dvs. când și ce ați mâncat.

De asemenea, ar trebui să vă faceți timp pentru relațiile dvs. sociale - să aveți prieteni, să petreceți timp liber, să înotați etc. Meditația trebuie să facă parte din practica zilnică. Meditați cu mantra dvs. Meditația fără mantra este ca un corp fără suflet. În acest fel, veți vedea că vă veți vindeca fără medicamente.

Dacă cineva se teme de cancer, aceasta este cea mai bună metodă de prevenire - dieta. Apoi corpul însuși va digera și va elimina așa numitele particule străine și dăunătoare. Imunitatea noastră va distruge totul. Acesta este un antrenament complet de yoga. Exercițiile de yoga nu merg mână în mână cu supraalimentarea și obezitatea. Ar trebui să vă antrenați mușchii. Nu ca un culturist, ci conform sistemului Yoga în viața cotidiană. Sinele vostru interior va fi foarte fericit. Veți găsi fericire în interiorul vostru și apoi veți putea conduce pe alții în același mod. Acest lucru este foarte important și dă înțeles vieții!
Vishwaguruji Paramhans Swami Maheshwarananda
Debrecen, Ungaria, iunie 2017