Mesajul lui Vishwaguruji la conferință:
 
  "Copiii sunt cultura de mâine" Etica, moralitatea și spiritualitatea sunt în mâinile părinților. Educația dată de tată și mamă nu poate fi înlocuită. De aceea, viitorul copilului depinde de educația familiei sale. Din păcate, astăzi există o lipsă de educație adecvată - nu în tehnologia modernă sau în procesul de realizare a banilor, ci în educația în principiile etice, educația pentru dragostea tuturor ființelor, educația pentru îngrijirea naturii și protecția mediului. Rezultatul acestei absențe în educație este războiul. Războiul nu duce niciodată la pace. Fiecare război provoacă răni adânci în inimile oamenilor și aceste răni durează multe decenii sau chiar secole. În lumea de astăzi, educația a separat oamenii. Dacă nu ne schimbăm atitudinea, ajungem într-un viitor întunecat - dar nu vrem să trăim într-o lume întunecată. Nu vrem ca copiii să ne repete greșelile.

Educația etică, morală și spirituală trebuie readusă din nou. Fără educație spirituală nu poate exista pace în lume. Știm cu toții că lumea noastră este în dificultate din cauza prezenței drogurilor, a activităților criminale, a terorismului, a schimbărilor climatice etc. Noi, oamenii, suntem responsabili pentru acest lucru. Prin urmare, adulții ar trebui să învețe cum să-și învețe copiii dragostea, respectul, toleranța și înțelegerea tuturor religiilor, culturilor și națiunilor. Yoga lucrează în multe domenii, în special pentru integrarea sănătății, educația etică și morală, dezvoltarea spirituală și înălțarea conștiinței umane, precum și pentru protecția mediului și a animalelor planetei. Dacă nu putem face mai mult, atunci cel puțin ar trebui să dăm această lume în mâinile copiilor la fel de sănătoasă și pură cum am primit-o de la strămoșii noștri.

Experiența mea personală din practicarea și învățarea yoga în întreaga lume timp de cinci decenii este că milioane de oameni și-au schimbat viața pozitiv în termeni de spiritualitate, moralitate și etică. Prin practicarea sistemului "Yoga în viața cotidiană", au devenit vegetarieni, renunțând la alcool și droguri, urmând un stil de viață sănătos și durabil. Să predăm acum tinerilor lumina yoga pentru a le lumina viitorul!
 
Festivalul Internațional de Yoga din 2017, organizat de Societatea Educațională SDM cu ocazia sărbătorii Jubileului de Argint al Proiectului de Educație Morală din Sri Dharmasthala, pentru a inspira oamenii în yoga este o inițiativă foarte valoroasă și nobilă care are ca scop îmbunătățirea societății și vieții noastre individuale de asemenea.
 
Doresc Festivalul de Yoga cel mai mare succes și îl felicit pe doctorul D Veerendra Heggadeji, pe Shanthivana® Dharamsathala și pe directorul Colegiului de Natmopatie și Știință yoghină pentru eforturile lor neobosite de a avansa acest proiect minunat care va aduce beneficii întregii țări. Mulțumiri sincere tuturor celor care au lucrat pentru acest Festival de Yoga. Mulțumiri și aprecieri deosebite pentru H.E. Shripad Yesso Naik, Hon. Ministru al AYUSH și respectatului Dr. H R Nagendraji, președintele Universității SVYASA din Bangalore, pentru facilitarea acestui eveniment.
 
Yoga este viitorul luminos al omenirii!
 
Al vostru,
 
Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda