Impresii de la cursul Ayurveda ştiința vieții I-II

În luna octombrie am lansat seria cursurilor de Ayurveda ştiința vieții. După două zile pline de cunoștințe, de mirosuri şi gusturi, petrecută în compania unor oameni minunați, treptat învățăm să înțelegem natura noastră fizică şi mentală unică, care sunt paşii spre o stare de echilibrare, cum transformăm hrana şi alimentele în tratament, care este tratamentul potrivit, metodele de preparare ale hranei şi tratamentul cu plante, şi multe altele.

Ziua internațională a păcii

Cântând mantra pacii am aprins câte o lumănare lângă copacul păcii plantat de Vishwaguruji în curtea ashramului cu ocazia Zilei Internaționale a păcii, reflectând pe cuvintele rostite de Vishwaguruji cu această ocazie:
"Reînvierea umanității, valorilor etice și spirituale reprezintă „primul pas” în a afecta schimbarea pe care vrem să o vedem pentru Mama Pământ."

Sutrele lui Riși Patanjali – Un ghid pentru autocunoaștere 4

Să continuăm cu a treia sutra lui Riși Patanjali. Deci, când sunteți inspirați de cuvintele Maestrului, guru vakya, sunteți inspirați de șastre –literatura antică, sunteți inspirați în satsang, se trezesc unele vrtti noi în voi. Acum ce e de făcut, unde se începe? Patanjali spune direcționați vrtti, nu le opriți, nu controlați gândurile, dar direcționați-le spre gânduri frumoase. Ce se întâmplă apoi?