Începutul iernii a salutat studenții lui Vishwaguru Maheshwaranandaji, practicanți Yoga în viața cotidiană, la Seminarul în Mahaprabhudeep Ashram, Strilky, Republica Cehă, în data de 1-3 decembrie 2017.
 
Mediul întotdeauna liniștit și-a extins frumusețea, pe măsură ce dealurile acoperite de zăpadă au reflectat strălucirea soarelui. Acest weekend a fost dedicat amintirii lui Sri Deep Narayan Mahaprabhuji.
 
Vishwaguruji sa concentrat pe tema dharma și adharma (neprihănire și nedreptate), care sunt "la nivelul conștiinței umane, deoarece animalele nu sunt conștiente de cruzimea și durerea altora. Acestea sunt principii universale și mai presus de religie și credință".

Papa și punya sunt expresii care califică faptele tale (sau karma) ca fiind păcătoase sau pioase. Ele formează destinul unei persoane, trăgând destinul acelei persoane spre a fi înălțător sau pentru al aduce în jos. Ura, mânia și gelozia fac parte din papa care vă va jefui de faptele voastre bune.

Pentru a rezolva karmele rele, nu trebuie să ne întoarcem la trecut - ar trebui să îmbunătățim faptele noastre bune în prezent, să facem un viitor mai bun de calitate.

Vishwaguruji și-a încheiat prelegerea cu cuvinte încurajatoare: "Vom schimba lumea prin yoga. Frăția, eliberarea și pacea, așa va fi".

Alte două subiecte au fost marcate și cu această ocazie: amintirea marelui Maestru divin, Sri Mahaprabhuji, a cărui a 55-a aniversare de Mahasamadhi (eliberarea din lumea materială) este pe 5 decembrie; și Adventul de Crăciun a început la 3 decembrie, pe care grupul la salutat cu cântece de cântece de Crăciun din diverse tradiții naționale.