ÎNCARNAREA SINELUI DIVIN

APARIŢIA DOMNULUI SHIVA

În noaptea cu luna nouă din februarie, indienii sărbătoresc Shiva-Ratri, iar cu această ocazie toţi yoginii şi swamii meditează până în zori de zi. Ceremoniile şi festivităţile tradiţionale au loc în ashramul lui Sri Udaipuriji. În această noapte dedicată domnului Shiva, Srimati Chandan Deviji a auzit că numeroşi discipoli au avut o viziune cu forma sa Divină. 

„Poate mă va binecuvânta şi pe mine cu al său darshan[1]”, căzu ea pe gânduri.

Ea a promis să ţină post până va fi binecuvântată cu apariţia Domnului Shiva. În credinţa sa de neclintit că ar putea să îl întâlnească faţă în faţă, ea s-a cufundat într-o meditaţie profundă şi a început să cânte mantra cea Sfântă:

 „OM  NAMAH  SHIVAYA”

 „Veneraţia mea pentru Domnul Shiva”.  

Devoţiunea rugăciunii ei a fost auzită, iar la ora 1:00, în primele ore ale dimineţii, Domnul Shiva şi-a făcut apariţia în faţa ei şi i-a vorbit cu o voce pură, melodioasă:

„Reverenţa mea către tine, Mamă Divină! Tapasya[2] şi rugăciunile pe care le-ai realizat în vieţile anterioare vor da acum roade. Harul va fi pogorât asupra ta, astfel încât vei avea privilegiul de a-l concepe pe cel mai înalt Domn, regele Universului. În ziua de bun augur şi binecuvântată a încarnării sale în această lume, întregul Univers va fi umplut cu Lumină Divină. Noi doi ne vom mai întâlni, căci într-o zi voi veni aici pentru a-l saluta. În plus, tu vei da naştere la trei fii şi o fiică, fiecare dintre ei având suflete pure şi Sfinte”.

Mai apoi, forma Domnului Shiva a dispărut şi Srimati Chandan Deviji a ieşit din meditaţia sa.

În timp ce atenţia ei s-a reîntors către lumea aceasta, ea s-a gândit cu consternare: „Un astfel de har tocmai s-a revărsat asupra mea! Însuşi Domnul Shiva, Oceanul Iubirii şi al Înţelepciunii Divine m-a binecuvântat cu prezenţa sa! Dar eu am fost atât de preocupată încât nici nu am putut să-l primesc aşa cum se cuvine”.

Plină de evlavie, ea a reflectat asupra profeţiei revelate şi se întreba când şi cum se va întâmpla.

În aceeaşi noapte, Srimati Chandan Deviji a avut experienţa unei glorioase şi radiante lumini care se pogora asupra ei – umplându-i trupul şi sufletul. Astfel a primit un dar din rai, Vishwa Deep Jyoti Paramatma[3], Sinele Divin, a cărui strălucire iluminează întregul cosmos.

Nouă luni mai târziu, chiar de Kartika Amavasya Deepawali[4], numit „Diwali,” Festivalul Hindus al Luminilor, Srimati Chandan Deviji a avut un vis exact la ora 3:30 dimineaţa, în care a avut viziunea apariţiei Domnului Vishnu, aşezat pe erawat pe elefantul său cu şapte trompe[5]. În mâinile sale, Domnul Vishnu ţinea insignele shanka (coaja scoicii), gada (armă) şi padma (lotus). El era acompaniat de Domnul Shiva care era îmbrăcat într-o piele de tigru şi călare pe Nandi, taurul său. Din părul său lung şi răsucit curgea râul Ganga.

La jumătate de oră după acest vis de Diwali, la patru dimineaţa – ora brahma muhurta[6] —  pe data de 8 noiembrie 1828 AD, Protectorul tuturor creaturilor s-a încarnat pe acest Pământ—  Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji.

În momentul naşterii sale, el i-a apărut mamei sale într-o viziune ca fiind Divinul Copil Krishna, cel iubit de toţi. Mataji[7] Chandan Deviji a realizat că fiul ei, conceput prin binecuvântarea Domnului Shiva, a fost o încarnare Divină.

La această oră memorabiliă s-au petrecut mai multe miracole. Lămpile cu petrol din casele satului au început să lumineze subit de la sine, iar din cer au început să cadă cu delicateţe flori albe.

Mergând pe stradă dimineaţa, sătenii se simţeau umpluţi cu o bucurie interioară inexplicabilă. La început, ei erau uimiţi să vadă lămpile cu ulei care ardeau, iar mai apoi străzile acoperite cu flori albe. Erau oameni care au atribuit aceste miracole Domnului Rama, a cărui slavă o sărbătoresc de Diwali. Unii credeau că este munca spiritelor bune, iar alţii bănuiau că miracolele au fost înfăptuite de invizibila putere Divină a Universului. Nimeni nu ştia cu exactitate cum s-au întâmplat toate acestea.

Sri Udaipuriji Maharaj, exaltat de bucurie că un fiu Divin i s-a născut, a dăruit cadouri preoţilor şi săracilor şi a mulţumit cu veneraţie lui Dumnezeu în rugăciunile sale.

În India există o tradiţie conform căreia după naşterea unui copil este chemat un astrolog pentru a consulta Horoscopul şi a alege un nume potrivit. Prin urmare, Pandit Premshankar Shastracharaya, un mare astrolog, a fost consultat.

La finalizarea calculelor, el i-a spus lui Sri Udaipuriji: „Aceasta este cu siguranţă o zi specială! O asemenea aliniere planetară este extrem de rară şi numai personalităţile excepţionale sunt născute la o astfel de oră. Fiul tău va fi înzestrat cu puteri spirituale şi supranaturale extraordinare. El este un Suflet însemnat, un Maestru Divin şi numele său va fi Deep[8]. Cei care primesc binecuvântarea sa vor experimenta pace şi iluminare spirituală. Acest copil va fi precum Soarele care străluceşte, nu doar pentru familia sa, dar şi pentru toată India şi întreaga lume. El va fi foarte renumit. Este o mare bogăţie pentru mine faptul că am fost ales să numesc acest Suflet important.

[1]darshan = viziune sau binecuvântare de la Dumnezeu sau un Sfânt

[2]tapasya = exerciţiul ascetismului

[3]Vishwa Deep = Lumina Universală, jyoti = flacără, paramatma = Sinele Suprem, Divin

[4]Kartika Amavasya Deepawali, or Diwali = unul din cele mai mari festivale din India şi de oriunde trăiesc indienii. Acesta sărbătoreşte ziua în care Domnul Rama s-a întors în Ayodhya după ce l-a învins pe demonul Ravana. În această zi (şi noapte) oamenii aprind lămpile şi lumânările în casele şi la ferestrele lor. Este un festival al luminii care învinge întunericul.

[5]Elefantul alb cu şapte trompe simbolizează averea şi înţelepciunea

[6]brahma muhurta = ora când crapă ziua (zori de zi)

[7]Mataji = mamă

[8]deep = lumină