26-28 octombrie 2019


Trei zile de sărbătoare a luminii în așramurile din Nipal și Jadan , Rajasthan, India.
În mod tradițional în fiecare an, Vishwaguruji vizitează așramul din Nipal cu o zi înaintea sfântului festival Diwali. Seara, așramul a fost decorat cu multe lămpi de ghee și flori. Mulți săteni locali au venit peste pod spre așram cu lumini și tobe pentru a primi binecuvântările la satsang-ul lui Vishwaguruji.

Diwali este unul dintre cele mai mari și mai populare festivaluri indiene. Este „festivalul luminii” care sărbătorește victoria luminii cunoașterii asupra întunericului spiritual. „Deepawali” înseamnă o serie de lămpi cu ulei (diyas sau deepaks) și este sărbătorită în ziua Amavasya - ziua lunii noi în luna calendaristică lunară din Kartika (octombrie / noiembrie). În Treta Yuga (a treia eră) Domnul Rama, întruparea lui Vishnu, s-a întors victorios în Ayodhya în acea zi, după 14 ani de a fi în exil. Cetățenii Ayodhya au împodobit orașul cu male de flori, și-au decorat casele și au aprins lămpi de ulei pentru a le lumina calea.
Pentru Yoga în viața cotidiană, ziua Diwali are și mai multă semnificație. În ziua Diwali din 1828, la Brahma Muhurta (zori), Srimati Chandan Deviji l-a născut pe protectorul tuturor creaturilor de pe acest Pământ - Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji.

În Satsang-ul său de Diwali din Jadan Ashram, Vishwaguruji ne-a amintit tuturor că există multe religii, dar doar un singur Dumnezeu. Dumnezeu este numit pe multe nume, hindușii spun „Brahman”, musulmanii spun „Allah”, creștinii spun „Dumnezeu” sau „Tatăl” - dar în final, toți ajung la o singură poartă, deoarece există o singură Lumină și un singur Adevăr, un singur Creator, care a creat întregul univers și toate ființele.
Prin urmare, ar trebui să trăim împreună în armonie și înțelegere și să respectăm credințele și căile spirituale ale tuturor. Festivaluri precum Diwali și Crăciunul există pentru ca toți să se reunească și să creeze dragoste și armonie.

Vishwaguruji a spus că, mai ales în acest moment, omenirea are nevoie de mila divină, protecție și pace; și pentru aceasta, ne vom ruga și vom răspândi mesajul fraternității, toleranței și împăcării față de toate națiunile, culturile și religiile.

A doua zi după Diwali se numește Lakshmi Puja și salutul tradițional din acea zi este „Ram Ram Sa”. După micul dejun, grupul s-a alăturat lui Vishwaguruji pentru a primi darshan-ul (prezența binecuvântată) a reședinței lui Holi Guruji în vechea clădire de cazare din Jadan Ashram, unde a locuit mulți ani, meditând și practicând mantra japa pentru binecuvântarea întregii lumi.