Cea mai mare parte a vizitei lui Vishwaguruji în India în toamna fiecărui an este dedicată comemorării zilei de Mahasamadhi a lui Holy Guruji; și, ca de obicei, programul lui Vishwaguruji în India este, de asemenea, umplut cu o varietate de alte evenimente pentru comunitatea locală.

În 3 noiembrie 2019, mulți oaspeți distinși, brahmani și discipoli din India și din străinătate, s-au adunat la Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara Ashram în Bari Khatu ( districtul Nagaur, Rajasthan, lângă satul Khachras) pentru a sărbători ziua de bun augur a 16-a aniversare Mahasamadhi (eliberare finală) a Sfinției sale Hindu Dharamsamrat Paramhans Sri Swami Madhavanand Puriji.

Înainte de satsangul de seară, pujas (rugăciuni) și yagyas (ceremonii de foc) au fost efectuate. Bhajanurile au fost modul favorit al lui Holy Guruji de predare yoga și Sanatan Dharma, iar întreaga zi a fost doar un râu mare de Bhakti (devotament) și bhajanuri (cântece devoționale). Vishwaguruji, discipolul lui Holy Guruji și succesorul Sri Alakhpuriji Siddha Peeth, a organizat evenimentul cu mare dragoste și devotament profund față de Maestrul său.

Cu această ocazie, două murtis (statui)  noi a lui Sri Ganeshji și Sri Hanumanji au fost revelate și binevenite. Ceremonia de inaugurare este numită Pran pratistha, care literalmente înseamnă  " a respira viața (prana) în statuie " și este ceremonia de consacrare, în timpul căreia imnuri și mantre sunt recitate pentru a invita acea zeitate (și energiile reprezentate de această divinitate) în murti.

La închiderea festivităților Mahasamadhi a lui Holy Guruji a fost o procesiune din satul Khachras la Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara Ashram, urmată de o bandhara (sărbătoare comună) pentru toți oaspeții.