Seminarele de vară Yoga in Daily Life din Strilky, Cehia, s-au desfășurat pe parcursul lunilor iulie, august și septembrie.

img 5589

Atmosfera minunată a acestor seminare se datorează acestui loc unic și special, practicii yoga,  satsangurilor și prelegerilor pline de inspirație.

Vishwaguruji a condus în aer liber unele exerciții de dimineață a ghidat meditații și zilnic a ținut două prelegeri. A dedicat mult timp practicării secvenței Bari Khatu Pranam, dezvoltate de el, care a devenit o parte integrală a sistemului Yoga în viața cotidiană.

img 5545

Bari Khatu Pranam conține 27 de posturi, care armonizează corpul, mintea și sufletul.

Combinația și felul practicării acestora duce la întărirea, întinderea și relaxarea mușchilor întregului corp, îmbunătățește flexibilitatea coloanei vertebrale și regulează funcția glandelor. Întărește sistemul imunitar astfel crescând rezistența la boli. Sistemul nervos este echilibrat. Câteva repetiții zilnic ajută la corecția posturii, elimină durerile de spate, problemele digestive și elimină stresul.

img 5599

Această secvență este numită după orașul Bari Khatu, situat în Rajasthan, India, unde a trâit majoritatea vieții sale marele sfânt Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji.

img 5571

img 5574

img 5564

img 5557