Cu mila și înțelepciunea unui mare Maestru, Vishwaguruji a împărtășit câteva sfaturi foarte simple și practice la satsangul, la care au participat mulți practicanți yoga și discipoli locali și internaționali, iar pentru aspiranții din întreaga lume a fost transmisia live pe www.swamiji.tv.
În discursul său, Vishwaguruji a oferit sfaturi despre tehnici si principii specifice yoga ce ne pot ajuta pentru a crea un corp puternic sănătos, pentru a îmbunătăți memoria noastră, a depăși frica, și a găsi pacea.

Sănătatea organismului, minții și a sufletului
Stresul este cauza multor boli în organism și în minte. Nervozitatea, frica, incertitudinea, sentimentele de singurătate, etc. sunt reacții de stres, care sunt create în sistemul nostru nervos și creierul nostru. Yoga în Viața Cotidiană și Ayurveda oferă ajutor pentru aceste probleme, cum ar fi următoarele instrucțiuni și tehnici:

Obiceiurile alimentare corecte
Pentru a menține sănătatea corpului nostru, alimentația noastră este fundamentală. Mâncați alimente sattvice, ecologice: fructe, legume, salată, nuci, lapte - și mai puțin boabe. După mese, nu mănâncați nimic pentru minim de 6 ore. Beți doar apă. Dacă doriți să fiți sănătos și puternic, mâncati doar alphar în cantitate mică de calitate superioară. Acesta este cel mai bun medicament pentru un organism sănătos, nervi puternici, organe sănătoase, mușchi și articulații puternice.

Kriya și Asane
De patru ori pe an faceți Shank Prakshalan Kriya. Este important să avem îndrumarea unui profesor cu experiență atunci când facem Shank Prakshalan pentru prima dată.
Ashwini Mudra Kriya (contractarea si relaxarea mușchilor anusului) activează digestia, și afectează întregul corp, prin intermediul nervilor și a creierului. Cu această kriya, sistemul nostru nervos poate deveni puternic, memoria se va îmbunătăți, frica și anxietatea vor dispare, iar Sinele vostru interior va fi plin de pace.
După ce a-ți mâncat, stați timp de 10 minute în Vajrasana. Acest lucru ajută la digesție și vă menține corpul, mintea și memoria în echilibru.

Pranayama
Pranayama este foarte importantă pentru menținerea sănătății și pentru memorie bună. Creierul este conectat cu Chakra Muladhar (centrul de rădăcină), prin Kundalini Shakti (energia divină). Practicarea tehnicilor de pranayama permite prana să circule mai liber prin toate chakrele și ajută toate organele interne și sistemul nervos să funcționeze corect.

Mantra Păcii
Noi putem stăpâni probleme în interiorul sinelui nostru prin practicile noastre yoga. Cu toate acestea, problemele care apar în afara noastră, nu le putem rezolva. Aceste probleme pot duce la nefericire, la stări de nervozitate, anxietate - dar ne putem ruga. Rugăciunile și cântarea mantrei Shanti va ajuta. Shanti înseamnă pace. Pacea este în noi. Nu putem obține pacea din exterior. Shanti, pacea, începe în propriile noastre inimi. Când folosim această mantra, va apărea liniștea interioară și pacea.


Rezumatul recomandărilor lui Vishwaguruji
Încercați să faceți acest lucru un an întreg:
Mâncați numai alimente organice și sattvice
Mâncați mai puțin - alpahar
Evitați mâncatul timp de 6 ore între mese
Stați în Vajrasana timp de 10 minute după masă
Practicăți în mod regulat pranayama
Practicați cu regularitate Ashvini Mudra
Faceți Shank Prakshalan de patru ori pe an, la schimbarea anotimpurilor.
Rugați-vă și intonați mantra Shanti


Acest lucru va crea pentru voi Kaya Kalapa - "Fântâna tinereții (în germană:" Jungbrunnen ") - pentru corpul, creierul, memoria și nervii voștrii, și veți obține pacea interioară.