La începutul lunii martie am sărbătorit Mahashivaratri, sărbătoarea Domnului Shiva. Vishwaguruji a spus că "Shiva a adus știința yoga pentru căutătorii spirituali, și asta înseamnă fericire și bunătate. El a manifestat toate oceanele dintr-o picătură de apă. Dacă vrei să-l vezi pe Shiva, uită-te la ocean - adică plămânii lui, și fluxul mării este respirația lui. Când el exhalează, el se înmulțește, când el inhalează, aceasta este o distragere".

Vishwaguruji

Shiva sa manifestat din cinci elemente. Shiva este autorul Yoga.
În ziua de Mahashivaratri Shiva împlinește toate dorințele devotaților care țin post în această zi specială.

Al doilea festival este Holi, festivalul culorilor, când se sărbătorește victoria binelui asupra răului. 

Mesajul de la Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwaranandaji cu ocazia Festivalului Holi, 21 martie 2019:

Binecuvântații și dragii mei frați și surori,

Holi este o celebrare a bucuriei și a culorilor când se sărbătorește victoria binelui asupra răului.

Pe scurt, acesta este fondul mitic:

Holika a fost sora regelui demon Hiranyakashyapu și ea a deținut siddhi (putere supranaturală) datorită căreia focul nu o putea arde. Regele Hiranyakashyapu era tatăl unui fiu foarte credincios, Prahlad. Într-o zi, regele, care dorea să scape de fiul său, i-a spus lui Holika să-l pună pe Prahlad în poală și să stea cu el în mijlocul unui foc. Cu toate acestea, Holika s- a ars și în cenușă, iar Bhakta Prahlad era complet neatins de foc.

De aceea când cineva se opune principiilor cosmice – siddhi-ul lor dispare. În legenda lui Holi, regele Hiranyakashyapu reprezintă asuri shakti, toate calitățile negative și rele. Holika reprezintă focul geloziei, furiei și urii. Prahlad înseamnă încredere, iubire, înțelegere, credință și dreptate.

În ajunul lui Holi, este tradițional să ardă un copac în memoria simbolică a lui Holika, iar în ziua următoare să fie sărbătorită victoria binelui, personificat în Bhakta Prahlad.

Festivalul lui Holi ne va aminti să ne purificăm mintea, să trezim și să cultivăm gânduri pozitive, spirituale și pline de compasiune.

Cu această ocazie, mă rog pentru voi, pentru familiile și prietenii voștri, pentru o sănătate bună, o viață lungă și protecție divină.

Cu binecuvântările lui Sri Alakhpuriji Siddha Peetha Parampara,

Al vostru Vishwaguruji.