”Am venit să vă dau timp...” a spus Vishwaguruji prima seară la prelegerea publică Yoga pentru corp și nu numai.., explicând cât de importantă este practicarea zilnică și care sunt beneficiile practicării zilnice. A povestit despre originea yoga care ne-a fost dată de domnul Shiva, despre viața sattvică și puterea mantrei OM.  

21370008.Still003

Următoarele zile programul a continuat în orașul Nădlac unde sa desfășurat primul seminar internațional yoga sub conducerea Sfinției Sale Vishwaguruji.

inauguration1

Deschiderea acestui seminar a fost în data de 1.6.2018, începând cu festivitatea de inaugurare a ashramului. Vishwaguruji a inaugurat ashramul din Nădlac împreună cu primarul orașului Ioan Radu Mărginean și viceprimarul orașului Dușan Șomrak, denumindu-l Sri Alakhpuriji Ashram.

Sri Alakhpuriji este unul dintre marii siddha sau rișii de Satya Loka (cel mai înalt nivel cosmic al adevărului absolut și al realității) care sunt protectori ai acestei lumi; prezenți pe Pământ de mii de ani, fie în formă vizibilă sau invizibilă. Legenda spune că Sri Alakhpuriji a locuit din Satya Yuga împreună cu ucenicii săi sus în Himalaya între locurile sfinte de pelerinaj Kedarnath și Badrinath, pentru a ajuta la conservarea și protejarea lumii. El trăiește în corpul său astral, care este capabil să se deplaseze prin orice element. Cu toate că el apare doar foarte rar în formă fizică în fața adepților puri spirituali, prezența sa distinctă poate fi simțită în apropierea reședinței sale. Sri Alakhpuriji este tatăl liniei spirituale Sri Alakhpuriji Sidha Peeth Parampara, Vishwaguruji fiind urmașul acestei dinastii spirituale.

inauguration 4

În timpul festivității de inaugurare a fost plantat copacul păcii în grădina ashramului. Copacul ginko biloba este considerat un copac sfânt cu efecte miraculoase de vindecare asupra organismului uman.  

nadlac1

După amiază primarul orașului Nădlac l-a invitat pe Vishwaguruji înmpreună cu toți participanții seminarului la o plimbare prin orașul Nădlac.

nadlac 3

nadlac 6

Seara în curtea ashramului s-a desfășurat primul satsang, la care tinerii din formația Salașan au prezentat un scurt program cultural prezentându-i lui Vishwaguruji o imagine din folclorul local. După cuvintele adresate de către primarul orașului, Vishwaguruji a vorbit despre ahimsa non-violență și calitățile umane, toleranță, pace și trăirea în armonie cu toate ființele vii și natura.

inauguration 8

nadlac 10

Următoarele zile programul a cuprions practicarea asanelor, prelegeri, meditații, pranayama, yoga nidra și tehnici kryia yoga.

nadlac 9

nadlac11

În timpul acestor zile Vishwaguruji a dăruit cu mult mai mult decât doar timp. El a dăruit un timp prețios plin de înțelepciune și cuvinte divine care au atins inimile celor prezenți.

nadlac12