El căutase de mulți ani și, iar în sfârșit, datorită efortului măreței discipole Sadhvi Shanti, au fost găsite originile descendenței sale spirituale, OM Sri Alakhpuriji Siddhapeeth Parampara.

Numele Himalaya provine din două cuvinte sanscrite, „hima” și „alaya”, care înseamnă „zăpadă” și „locuință”. Munții au un rol semnificativ în budism și hinduism, precum și în Vaishnavism.

În hinduism, Himalaya a fost personificat ca Lord Himavat, tatăl lui Parvati, soției Domnului Shiva. Măreția munților Himalaya este menționată în scripturile antice, cum ar fi Shiva Purana, unde sunt descrise fiind drept „locuința lui Shiva”, yoginul ascetic suprem, care a trăit acolo și a practicat o mare penitență sau tapasya.
În alte poezii și scripturi, Himalaya au fost simbolizați ca locul sacru al realizării de sine.

Este un fapt că înțelepții, yoginii, filosofii și căutătorii spirituali au căutat pace, singurătate și seninătate printre rocile uriașe ale munților. Acești mari yogini și sfinți au apreciat protecția rocilor și peșterilor din Himalaya, găsind singurătatea pe care o căutau printre aceste vârfuri uriașe. Și-au îndeplinit abhyasa (practici yogine) și au dezvoltat vairagya (detașare) departe de civilizație, pentru a-și atinge scopul spiritual.

Există scripturi, Puranas, care menționează că cineva poate fi eliberat de fărădelegile lumești, privind pe munții puternici, care pot spăla toate păcatele și pot deschide ușile autorealizării; și există într-adevăr multe exemple de mari yogini care au ajuns la autorealizare în peșterile din Himalaya.

Fără îndoială, munții înalți maiestuoși și natura înconjurătoare au o energie sublimă și se poate uni ușor cu atmosfera magnetică a acestor munți uriași, detașându-se de emoțiile și gândurile lumești și de a se contopi cu spațiul imens.