Din partea lui Vishwaguruji Swami Maheshwarananda, Strilky Ashram, Republica Cehă, 31.12.2016

Rezoluția noastră este ca noi toți să sprijinim, și să ne rugăm pentru toți liderii religioși și politici din toată lumea, pentru sănătatea lor bună, bunăstare mentală și spirituală, pentru protecție, succes în efortul lor și muncă bună pentru pace, armonie și înțelegere în lumea noastră.

ÎN FIECARE ZI ÎNCEPE UN AN NOU

În Învățăturile de Aur Mahaprabhuji spune: ”Trecutul este trecut. Prezentul este aici. Viitorul nu este aici. Viitorul tău va fii precum prezentul. Fii atent. ”

Faceți ceva bun pentru viitor. Dar pentru că nu cunoașteți viitorul, lucrați pentru viitor acum, în prezent. În fiecare zi este ziua Anului Nou. În fiecare dimineață începe un an nou și este timpul să vă gândiți: Sunt om. Ce înseamnă pentru mine să fiu om? Care sunt calitățile care mă fac om?

MERGEȚI ÎNCET

Nu vă grăbiți. Gândiți-vă de trei ori înainte de a acționa. Întrebați-vă dacă acționați cu bunătate și smerenie, sau din egoism, mândrie sau ambiție. Nu răniți pe alții! Gândiți-vă și fiți conștienți! Întotdeauna întrebați-vă cum puteți ajuta pe alții. Acesta este mesajul pentru Anul Nou.

PROTEJAȚI MEDIUL

Încercați să Vă puneți Sankalpa (rezoluție) că veți crea mai puțină poluare și risipă. Un exemplu: noi folosim atât de mult plastic și hârtie când ambalăm cadouri de Crăciun sau pentru ziua de naștere. Hârtia este foarte scumpă. Pentru fabricarea ei este nevoie de mult lemn, produse chimice și materiale plastice, iar atunci când despachetați cadoul pe care l-ați primit, aruncați hârtia. Dacă am respecta doar acest punct, putem proteja mediul. Faceți acest lucru pentru copaci, păduri, apă. Să fii om înseamnă să fii protector nu distrugător.

RUGAȚI-VĂ

În fiecare zi, în rugăciunea voastră oferiți o parte din aceasta oamenilor și animalelor care suferă. Fie ca Dumnezeu să-i ajute. Rugăciunea are o mare putere. În conștiința umană este o putere imensă, această energie pozitivă condusă de energia inimii, cu siguranță va ajunge la cei săraci și care suferă.

GÂNDIȚI POZITIV

Doar gândirea pozitivă dă fructe și rezultate pozitive. Întotdeauna fiți conțienți de aceasta! Armonia, pacea, înțelegerea, iertarea, bunătatea, mila, compasiunea – de acestea avem nevoie. Gândirea pozitivă, afirmațiile, cuvintele, ideile pozitive, au o influență pozitivă asupra corpului, minții și conștiinței. Comportamentul negativ ne dăunează nouă și celorlalți. Alegerea este a voastră. Gândiți pozitiv!

IERTAȚI

Gândirea pozitivă înseamnă și iertare. Isus a spus: Iertați și pe dușmanii voștrii. Câteodată ieratarea nu este ușoară. Poate iertați dar nu uitați. Ziua în care veți putea ierta și uita veți ajunge pe lista sfinților.

NU FIȚI GELOȘI, SUPĂRAȚI, LACOMI....

Nu fiți geloși unul pe altul. În hindi cuvântul gelozie este jalan, înseamnă a arde în foc. Lăcomia, gelozia, furia, cruzimea, etc. acestea ard calitățile noastre bune și energia noastră bună. Spuneți acestor cuvinte "să doarmă" și treziți pozitivul. Să coducem întotdeauna sinele interior spre gânduri bune.

TREZIȚI-VĂ

Holy Guruji a spun într-un bhajan ”Treziți-vă! Oh frați, treziți-vă! Nu dormiți în somnul ignoranței.” Nu trăiți inconștienți, altfel veți muri precum un paianjen blocat în propria sa pânză. Prin dorințe lumești și lăcomie, noi creăm pânza atașamentului. Eliberați-vă de atașări materiale și întoarceți-vă spre calea spirituală.

FACEȚI BINE

Hai să facem o sankalpa - să facem lucruri bune în lume. O rezoluție să nu mai mâncăm carne, folosim droguri și alcool, încât viața să devină sânătoasă, fericită și armonioasă, să putem ajunge la obiectiv – să devenim unul cu atma, adevăratul nostru Sine.

BINECUVÂNTARE

În numele OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara vă binecuvântez și vă doresc un an fericit, sănătos, armonios, plin de pace și prosperitate.

OM SHANTIH SHANTIH SHANTIH

Al vostru,

 

Vishwaguruji Maheshwarananda