GURU PURNIMA

gurupurnima 

Sri Deep Narayan Bhagwan ki Jay, Sri Devapuriji Bhagwan ki Jay, Sri Alakh Puriji Maharaj ki Jay.

Binecuvântare din partea lui Sri Alakhpuriji, Sri Devapuriji, Mahaprabhuji and Holy Guruji.

Guru Purnima este unul dintre cele mai sfinte festivaluri din lume. Trebuie să ne gândim ce înseamnă. Sunt multe comentarii, dar în funcție de propriile mele experiențe, vreau să vă spun adevăratul sens al Guru Purnimei. A 7-a lună plină a anului este sărbătorită ca zi de Guru Purnima. Este începutul anului spiritual când începe un nou an de cunoaștere. Guru Purnima este ziua Guru-ului, cel mai înalt principiu din lume. Este sărbătoarea înțelepciunii și cunoștințelor. Gu = întuneric, ignoranță și suferință, ru = lumină, cunoaștere și fericire. Când întunericul dispare apare lumina. Toți trăim mai mult în întuneric. Și uneori, o scânteie vine în mintea noastră care luminează din nou întunericul. Guru Purnima este ziua când prima rază de soare a ajuns pe pământ și a început viața. Lumina a îndepărtat întunericul. În ziua de Guru Purnima puteți vedea apusul soarelui în vest și, în același timp, luna plină, care se ridică în est. Principiul divin al Guru Tattva îndepărtează întunericul și luminează totul. Guru Purnima este festivalul Luminii și toate festivalurile din lume care sunt legate de lumină provin de la Guru Purnima. Acea lumină, acea flacăra este Parabrahma, Supremul. Fără această Lumină, întunericul ignoranței nu poate fi înlăturat. Astăzi ne rugăm Maeștrilor. Fără binecuvântarea lor, eliberarea nu este posibilă.

De Guru Purnima, devotații vin la Maestru cu darurile lor. Bhakta oferă stăpânului tot ce a dobândit în timpul întregului an, toate fructele spirituale. Ca un agricultor care recoltează culturile și le aduce acasă, devotatul arată fructele pentru care a primit semințele în cea precedenta Guru Purnima. Plin de bucurie, le oferă picioarelor Maestrului. Dar unii vin cu mâinile goale. Din păcate, semințele lor nu au crescut. Au uitat să le ude sau au fost atacate de niște insecte. Aici este Karma Bhumi, spațiul/ domeniul în care trebuie să lucrezi și să-ți cultivi semințele. Astăzi începe o nouă Sadhana pentru voi și aceeași sămânță va fi plantată în inima voastră pentru o nouă încercare. Guru Purnima este, de asemenea, ziua în care ne amintim de marele sfânt și înțelept Ved Vyasa, despre care se spune că a scris Vedele. Astăzi, sărbătorim ziua lui de naștere. Gadi (tronul sfânt) al Maestrului este cunoscut sub numele de Vyas Gadi. Cine stă pe acest loc este venerat din cauza așezării pe locul lui Maharishi Vyasa. El a fost un mare și sfânt care l-a realizat pe Dumnezeu, trikaldarshi (cunoscătorul trecutului, prezentului și viitorului). El cunoștea întregul univers. El a fost "unul fără altul". În același timp, știa totul. El este reprezentantul Sanatan Dharma. Aceasta este Adi Anadi Dharma (religie veșnică). Toate religiile sunt făcute de om, dar Adi Anadi Dharma nu este făcută de oameni, este adevărata și veșnică dharma.

Ar trebui să fiți ca o flacără în lume și oricine va veni la voi va primi lumina de la voi. Lăsați să curgă râul dragostei. Când veniți undeva, va veni și lumina și dragostea. Îmbrățișați pe cei slabi și nefericiți cu mila voastră. Acordați binecuvântarea voastră asupra lor. Binecuvântarea și mila trăiesc în noi. Fiți milostivi față de voi și față de ceilalți. Nu gândiți negativ, nu vorbiți negativ. Gândiți și vorbiți pozitiv despre toată lumea, aceasta este mila voastră. Dumnezeu nu vorbește negativ despre nimeni, deoarece natura lui este harul pur și mila. Dar din voi iese adesea numai gunoi. Gurudev locuiește în tine, dar într-o stare de somn. Aduceți lumânarea la mine, o voi atinge și o voi lumina. Dar în lumânarea voastră este o mulțime de praf și fitilul dvs. este umed. Ce este acest praf? Ură, gelozie, furie. Uneori mintea devine atât de negativă încât se transformă într-un dușman al vostru. Cel puțin ar trebui să fiți bun față de voi înșiși. Alungați toate gândurile negative și îndoielile din mintea voastră. Numai voi vă puteți ajuta voi însuși, nimeni altcineva nu vă poate ajuta. Purificați-vă. Spiritualitatea înseamnă curățenie, puritate. Concentrați-vă pe sunetul Mantrei voastre și nu mai lăsați vibrația negativă să pătrundă în mintea voastră.

Gândiți-vă acum ce ați făcut într-un an întreg, cât de mult ați practicat, cât de multe lucruri bune ați făcut, de câte ori ați fost supărat, leneși și gelos. Faceți o numărare astăzi și numărați câte pete albe și negre aveți. Oferiți ambele lui Gurudev. Luați o nouă Sankalpa (intenție) că de astăzi veți practica Sadhana mai bine, nu veți mai fi supărat, gelos sau lacom. Veți iubi pe toți. Dacă doriți să fiți fericiți atunci faceți acest lucru. Altfel, nu veți fi fericiți. V-ați născut fericiți, dar veți muri nefericiți. Dacă vreți să aveții un "sfârșit fericit", atunci purificați-vă conștiința. Doar voi puteți face asta, nimeni altcineva. Astăzi aveți această șansă, la începutul anului nou.

Mă rog lui Sri Alakhpuriji, Sri Devpuriji, Mahaprabhuji și Holy Guruji să vă dăruiească binecuvântarea lor divină, să vă binecuvânteze cu sănătate, viață îndelungată și dezvoltare spirituală, să vă ghideze fiecare pas, toate gândurile, acțiunile și cuvintele spre Divin, pentru ca în Buddhi - intelect și în mintea voastră să intre doar gânduri pure, pozitive și spirituale. Tuturor creaturilor și umanității la fel. Vă doresc o viață foarte lungă, pentru ca să Vă puteți bucura de multe Satsang-uri în familia voastră spirituală. Vă binecuvântez. Fie ca Lumina să vă atingă oriunde v-ați afla. Mă rog pentru întreaga omenire și întreaga creație iubitului nostru Satgurudev, Luminii Luminilor, Svayambhu. Rezonanța întregului univers, a întregii creații, este bătaia inimii lui.  Ascultați bătăile inimii lui. Mă rog tuturor sfinților și încarnărilor sfinte să vă binecuvânteze cu lumină, dragoste și înțelepciune.

Vishwaguru Paramhans Swami Maheshwarananda