Explicând importanța acestei zile speciale, Sfinția sa, Vishwaguruji Maheshwarananda, a subliniat importanța sprijinului reciproc între surori și frați. Aceasta se bazează pe conceptul de egalitate a oamenilor, indiferent de sex, culoarea pielii sau vârsta.

Rakhi (fire colorate) au fost legate de încheieturile Sfinției Sale, Vishwaguruji, de la copiii care au primit un kumkum tilak pe frunte de la Panditul Kapilji. Sărbătoarea a continuat cu legarea rakhiurilor de participanții adulți, iar Panditji a scandat mantre antice din Purane și Shastre (texte sfinte).

 

Excelența sa Gauri Shankar Gupta, ambasadorul anterior al Indiei în Ungaria, și-a exprimat cele mai bune urări în luna nouă după Shravanmas.

În prelegerea sa, Excelența Sa a vorbit despre o prietenie spirituală bazată pe epoca istorică a Moghului, când musulmanii obișnuiau uneori să abuzeze femeile locale. Femeile datorită expresiei antice a prieteniei, legau un fir colorat de încheieturile bărbaților și, din acel moment, aceștia erau obligați să apere femeile.

Pe lângă tema festivalului Raksha Bandhan, în discursul său, Excelența Sa a vorbit și despre filosofia și cultura indiană, spunând că este singura, printre multe alte culturi antice, care încă mai există și își dă roadele.