अनाहत
Anahata Chakra - Centrul inimii


Anahata nada = sunetul etern, sunetul OM

Anahata Chakra este situată în centrul pieptului, aproape de inimă. Mantra sa este YAM. Culoarea Chakrei Anahata este albastru deschis, culoarea cerului. Elementul corespunzător este aerul. Aerul reprezintă libertate și expansiune. Acest lucru înseamnă că, în această Chakra conștiința noastră se poate extinde la infinit.

Anahata Chakra este sediul Sinelui Divin (Atma). În imagine simbolică Anahata Chakra este un Lotus cu douăsprezece petale. Acestea reprezintă calitățile divine ale inimii, cum ar fi fericirea, pacea, armonia, iubirea, înțelegerea, empatia, claritatea, puritatea, unitatea, compasiunea, bunătatea și iertarea. Cu toate acestea, Centrul Inimii este, de asemenea, centrul emoțiilor și a sentimentelor. În imaginea simbolică sunt două triunghiuri suprapuse în formă de stea. Vârful unui triunghi este orientat în sus, iar vârful celuilalt triunghi este orientat în jos. Atunci când energia Anahata Chakra curge în sus spre conștiința spirituală, sentimentele noastre sunt exprimate ca bhakti, iubire pură, divină și devotament. Cu toate acestea, în cazul în care conștiința noastră se îndreaptă în jos spre sferele de pasiune lumești, emoțiile noastre devin confuze și dezechilibrate. Atunci ne copleșește dorința, gelozia, tristețea și disperarea

Anahata este sediul Poeziei. Concentrarea asupra acestei Chakra poate dezvolta talentul unei persoane ca autor sau poet. O altă putere care rezultă din Anahata Chakra este Sankalpa Shakti, puterea de a-și îndeplini dorințele. Atunci când doriți ca o dorință să fie îndeplinită concentrați-vă pe ea în inima voastră. Cu cât mai pură este Anahata Chakra, cu atât mai repede dorința va fi îndeplinită.

Animalul desemnat să reprezinte Anahata Chakra este Antilopa, care ne amintește de atenție și vigilență. Divinitățile acestei Chakre sunt Shiva și Parvati, reprezentând Conștiința și Natura. Ambele ar trebui să se unească în armonie în această chakra.