Chakrele

Chakrele sunt acele centre de energie, prin care energia cosmică se revarsă în corpul uman. Prin practicarea "Yoga în viața cotidiană" putem trezi aceste centre, care se manifestă în fiecare persoană.

Există opt Chakre principale și fiecare este asociată cu anumite aspecte ale existenței noastre:

Sahasrara
Bindu
Agya
Vishuddhi
Anahata
Manipura 
Svadhishthana
Muladhara

Există mai multe centre distribuite de-a lungul întregului corp, iar energia și vibrațiile lor se disting prin amplasarea și calitățile lor.

Chakrele au o influență semnificativă asupra mai multor niveluri ale ființei noastre.

Primul nivel este nivelul fizic. În organism, în locul unde se află o chakra sunt glande, organe și nervi, care pot fi activate prin exerciții de respirație, meditație, Asane și Mantre.

Al doilea nivel este nivelul astral. Fluxul de vibrații și energia chakrelor influențează conștiința noastră și, de asemenea, sănătatea noastră fizică. Produsele alimentare  incorecte, compania proastă și gândurile negative, reduc sau blochează energia Chakrelor, ceea ce poate duce la tulburări de conștiință și boli ale organismului.

În starea sa naturală, energia chakrelor se mișcă în direcția acelor ceasornicului. Cu puțină practică putem simți radiația chakrelor cu palma mâinii noastre și să determinăm direcția de rotație. Putem influența rotația Chakrelor prin plasarea mâinii aproximativ un centimetru deasupra părții corpului unde se află Chakra și deplasarea mâinii în sensul acelor ceasului timp de câteva minute.

Al treilea nivel de semnificație este nivelul spiritual de la care este primită intuiția, înțelepciunea și cunoașterea. Energia care trezește toate chakrele se numește Kundalini. "Kundal" înseamnă șarpe, prin urmare, această energie este, de asemenea, cunoscută sub numele de "șarpele-putere". Deșteptarea Kundalini este un proces de trezire a conștiinței. Conștiința se extinde, conștientizarea și claritatea sunt accentuate și energia vitală este crescută. Trezirea Kundalini înseamnă eliberare de ignoranță, iluzie și gândire fluctuantă, precum și dezvoltarea înțelepciunii, auto-disciplina și auto-controlul.

Cele cinci Chakre asociate cu existența umană naturală, sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale. Cele trei Chakre Divine sunt situate în cap. Vibrațiile și energia lor ne ghidează pe calea dezvoltării spirituale. Chakrele care sunt asociate cu conștiința animalelor sunt situate de la degetele picioarelor la coccis, unde începe coloana vertebrala. Pentru a nu stimula și de a evita trezirea naturii noastre inferioare (pe care noi ca oameni am depășit-o deja) nu ar trebui să ne concentrăm pe aceste Chakre.

Pe această cale spirituală ne confruntăm cu toate calitățile și caracteristicile noastre interioare, până când acestea sunt complet purificate și rafinate. In Agya Chakra vom ajunge la Autocunoaștere. În Bindu Chakra experimentăm nemurirea Atma (Sinele), iar în Sahasrara desfășurarea Conștiinței Supreme și unirea individului cu Sinele Divin. Ca oameni, avem oportunitatea unică in viață să creștem la Conștiința Supremă și să atingem cunoașterea Divinului. "Yoga în viața cotidiană" și "meditația auto-anchetă" ne arată calea.

Simbolurile și calitățile celor opt chakre principale

Fiecare chakră în corpul uman are un simbol corespunzător, Mantra și culoare, precum și un element corespunzător, floare de lotus, animale și Divinitate. Aceste imagini simbolice ilustrează calitățile fiecărei Chakre. Astfel de simboluri ne ajuta să descoperim și să simțim intuitiv în meditație, diferitele atribute ale Chakrelor. Recitarea Mantrei Chakrei trezește și întărește energia acelei Chakre.

O cunoaștere mai profundă a Chakrelor și Kundalini este descrisă în cartea "Puteri ascunse în oameni”