मणिपूर

Manipura Chakra - Centrul buricului


Mani = bijuterie
Pura = loc, oraș

Manipura Chakra este situată în spatele buricului. Mantra sa este RAM. Atunci când conștiința noastră a ajuns la Manipura Chakra am depășit aspectele negative ale Chakrei Svadhishthana. Manipura Chakra conține mai multe pietre prețioase, cum ar fi calitățile de claritate, încredere în sine, fericire, siguranță de sine, cunoaștere, înțelepciune și capacitatea de a lua decizii corecte.

Culoarea Chakrei Manipura este galben. Animalul desemnat să reprezinte Manipura este berbecul. Elementul corespunzător este focul, prin urmare, este, de asemenea, cunoscută sub numele de Centrul Focului sau Centrul Soarelui. Elementul focului se manifestă în organism sub formă de căldură în plexul solar. Manipura Chakra este centrul de vitalitate. Ea controlează echilibrul nostru de energie pentru a întări și de a consolida sănătatea noastră. Această Chakra are efectul unui magnet, atrăgând Prana din Cosmos.

Pe măsură ce ea este sediul focului digestiv, această Chakra reglează funcția pancreasului și a organelor digestive. Blocajele în acest centru pot provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi tulburări digestive, boli circulatorii, diabet zahărat și fluctuații ale tensiunii arteriale. Cu toate acestea, o puternică și activă Manipura Chakra sprijină în mare măsură sănătate bună și ne ajută în depășirea multor boli. Atunci când energia acestei Chakre curge liber, efectul este ca cel a unei centrale electrice, care furnizează în mod constant vitalitatea - dăruind echilibrul și puterea.

În imagine simbolică în Manipura Chakra există un Lotus cu zece petale. Acestea reprezintă cele zece Prane, forțe vitale, care controlează și hrănesc toate funcțiile corpului uman. Un simbol suplimentar al Manipurei este acela al unui triunghi cu vârful său îndreptat în jos. Acest lucru indică răspândirea energiei, creșterea și dezvoltarea. Activarea Chakrei Manipura eliberează energiile negative, curăță și întărește vitalitatea persoanei.

Divinitățile acestei Chakre sunt Vishnu și Lakshmi. Domnul Vishnu este un simbol al conștiinței umane, care evoluează și nu mai conține nici o caracteristică a unui animal. Zeița Lakshmi reprezintă prosperitatea materială și spirituală, care înflorește și prosperă cu binecuvântarea lui Dumnezeu.