mahaprabhuji

El s-a născut  ca ființă perfectă și inspirată, iar viața lui a fost plină de numeroase evenimente și fapte minunate. Mulți oameni apropiați, care încă mai sunt în viață astăzi, mărturisesc minunile sale. Ashramul lui Sri Mahaprabhuji din Bari Khatu de pe marginea Thar-Desert,după despărțirea sa fizică din această lume, a devenit un loc de pelerinaj. Mulți oameni din întreaga lume vin să simtă strălucirea sfântă care pătrunde acest loc.

Sri Mahaprabhuji a dedicat întreaga sa viață în slujba tuturor creaturilor. Prin exemplul său și cuvintele sale, el a dăruit tuturor celor care au venit la el, adevărul neschimbător și suprem al SAT SANATAN DHARMA, indiferent de religie, naționalitate, sex sau poziție socială.

SAT SANATAN DHARMA înseamnă legătura adevărată cu Sinele Divin. Aceasta este"religia" eternă, conducătoare, care este mai presus de toate „confesiunile” și conectează și unește toate ființele vii. Aceasta afirmă că toate ființele vii sunt înzestrate în sine cu aceeași scânteie divină.

"Iubește fiecare ființă vie - la fel de mult ca pe tine însuți" - această frază este esența mesajului lui Sri Mahaprabhuji către omenire. "A iubi" înseamnă: a înțelege, a ierta, a ajuta, a da. Toate ființele vii, oamenii și animalele, sunt copii ai Domnului, și sunt o parte din El. Prin urmare, în același timp, fiecare om este una cu Dumnezeu și întreaga Creație. Sarcina vieții umane este de a recunoaște acest adevăr și să-l realizeze pe Pământ. Aceasta înseamnă renunțarea la separarea egoismului și a gândirii înguste, și trăirea în unitate și armonie cu toate ființele vii. Oamenii ar trebui să coopereze, să se ajute și să se sprijine reciproc.

La vârsta de 135 de ani Sri Mahaprabhuji a părăsit Pământul în acea zi și oră, pe care el a prezis-o deja cu un an înainte. Spiritul său este prezent iar lumina pe care a aprins-o în inimile discipolilor săi este de neșters ca flacăra divină a propriei sale surse. Principalele puncte ale înțelepciunii lui Sri Mahaprabhuji sunt prezentate pe scurt în Învățăturile lui de aur.