Linia spirituală

Mult timp în urmă, esența Yoga a fost cuprinsă în cele mai vechi scripturi spirituale ale lumii, Vedele. Timp de multe secole, înainte ca aceste texte să fie scrise, tradițiile sfinte au fost transmise oral de la maestru la discipol.

Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji

Sri Alakhpuriji este unul dintre marii siddhas sau Rishii de Satya Loka - cel mai înalt nivel cosmic al Adevărului Absolut și al Realității - care sunt protectori ai acestei lumi; prezenți pe Pământ de mii de ani, fie în formă vizibilă sau invizibilă. Vârsta lor este necunoscută, iar aceștia sunt capabili să schimbe corpul lor la voință. Ei sunt mai presus de toate condițiile acestei lumi materiale.

Paramyogeshwar Svayambhu Sri Devpuriji

Paramyogeshwar Sri Devpuriji numit Svayambhu după ce a primit inițierea de la maestrul său Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji a urmat voința sa divină și a plecat din Himalaya ca mai târziu (în secolul al 19-lea), să se stabilească într-un mic ashram în satul din deșertul Kailash (numit după muntele Kailash , lăcașul lui Shiva, iar un vârf din munții Himalaya, care se află deasupra tuturor celorlalți ca muntele sacru), în districtul Sikar în statul indian Rajasthan.