madhavananda

Paramhans Swami Madhavanandaji a aparținut ordinului Puri al Dasnami sampradaya fondat și stabilit de către Sri Adi Shankaracharya (788-820). El a fost un adept al tradiției Saivas și filozofiei Advaita.

Holy Guruji a atins starea realizării a lui Dumnezeu, prin devotament și serviciul Maestrului său. El este un exemplu prin viața lui de devotament pur față de Dumnezeu și de servicii pentru toate creaturile. El a fost o sursă de inspirație pentru toți cei care caută adevărul. Meditațiile și rugăciunile lui reprezintă ajutor spiritual pentru întreaga lume. "Intră în Împărăția Domnului prin poarta sacrificiului" este încurajarea lui pentru toți cei care caută pe Dumnezeu, pentru că unirea cu Dumnezeu are loc numai atunci când există o predare completă și necondiționată a corpului, minții și sufletului.

Sfinția Sa s-a născut la 11 septembrie 1923 și a primit inițierea Sannyas în anul 1942. El a trăit alături de Sri Mahaprabhuji mai mult de 20 de ani, înregistrând cu fidelitate Bhajanurile și Satsangurile lui Mahaprabhuji de-a lungul acelei vremi.

Paramhans Swami Madhavanandaji a călătorit foarte mult în India și în lume, răspândind neobosit mesajul Sat Sanatan Dharma și Yoga în conformitate cu învățăturile Maestrului Sri Bhagwan Deep Narayan Mahaprabhuji. El a îndrumat oamenii spre fraternitate universală și de serviciu pentru omenire, fără prejudecăți sau discriminare de naționalitate, statut sau religie. Prin viața sa exemplară de devotament pur spre Gurudeva și serviciu altruist tuturor ființelor vii, Holy Guruji a inspirat pe toți oamenii care au venit în contact cu el. În prelegerile sale a vorbit despre dragoste, înțelegere și toleranță pentru toți, ceea ce este cuprins în mesajul lui "Unul în toatel, toate în unu."

Ca un cântăreț, el a exprimat de multe ori aceste învățături în formă de Bhajanuri. Holy Guruji a scris sute de bhajanuri și cărți în hindi și Gujarati. În cartea "Lila-Amrit", el a scris povestea vieții miraculoase a lui Sri Mahaprabhuji a lui Sri Devpuriji. El a înființat mai multe ashramuri în Rajasthan și Gujarat, care sunt centre de învățare și de pelerinaj spiritual pentru adepții din întreaga lume. În anul 1998, Paramhans Swami Madhavananda a primit titlul Dharma Chakravarti în Haridwar acordat de Parlamentul Mondial de Dezvoltare, iar în 2001 a fost, decorat cu titlul spiritual Hindu Dharmsamrat de Kashi Vidvat Samaj (consiliu de profesori și savanți de la Universitatea sanscrită din Benares), în prezenţa Sanctității Sale Jagadguru Sumeru Peethadesh Sri Shankaracharya, cu ocazia Maha Kumbha Mela în Prayagraj (Allahabad).

Holy Guruji, așa cum a fost numit de discipolii săi, a intrat în Mahasamadhi în data de 31 octombrie, 2003. Cu toate acestea, el rămâne o sursă de inspirație adevărată pentru toți căutătorii Adevărului.