devpuriji

Paramyogeshwar Sri Devpuriji este venerat ca o încarnare a lui Shiva. El întruchipează toate caracteristicile lui Shiva - salvatorul, distrugătorul răului. Shiva este conștiința, puritatea și focul. Paramyogeshwar Sri Devpuriji este cel care dă puterii spirituale, o încarnare a Voinței Divine și el reprezintă conștiința yoghină. Shiva s fost cel care a adus înțelepciunea yoga pentru omenire. Sri Devpuriji este Suprem, un canal puternic care dăruieste lumină si energie cosmică pe pământ. Toate elementele au fost sub controlul său. Faptul că a mers pe apă și a putut materializa sau de-materializa corpul său, conform voinței sale, toate acestea au fost raportate de către martori oculari. El a direcționat focul și ploaia după voința sa, și oriunde se ducea nu rămaneau după el urme pe teren. Nici o putere materială sau astrală nu ar putea să-l împiedice pe Sri Devpuriji; în orice moment, el a putut să vină, să protejeze și să sprijine pe discipolii  săi.

Sri Devpuriji a fost precum Shiva, într-adevăr - el putea fi extrem de milostiv dar, de asemenea, foarte strict. Dar, chiar și atunci când Sri Devpuriji era supărat, oamenii se simțeau binecuvântați, pentru că Dumnezeu nu este supărat pe noi, numai pe calitățile noastre negative. În ashram-ul său de la Kailash a susținut numeroase satsanguri minunate (adunări spirituale) care au atras oameni din toată India. Dragostea lui Sri Devpuriji pentru animale a fost atăt de mare, încăt el a fost urmat în mod constant de către o turmă de vaci, capre, păsări, câini și șerpi. Când a avut loc satsangul, chiar și creaturile din junglă au ieșit să asculte cuvintele lui.

Sri Devpuriji a părăsit forma sa fizică în anul 1942, și a trecut binecuvântările sale spirituale pe una dintre încarnările cele mai divine ale omenirii, Avatarul, Siddha care le știe pe toate, Bhagvan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji, o întruchipare a Iubirii Divine, a înțelepciunii și a luminii, care a trăit  între anii 1828-1963 în Rajasthan.

Relația dintre Sri Devpuriji și Bhagvan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji a fost una de mare unitate și iubire. Ei au fost "doi în trup, dar unul în Atma". Sri Mahaprabhuji și-a exprimat devotamentul său față de Maestrul său, în numeroase cântece spirituale poetice (Bhajans). Ele descriu cel mai înalt scop al yoga, unirea cu Sinele omniprezent, etern și divin.