Niveluri Yoga

"Yoga este infinită, eternă și fără sfârșit. Yoga este conștiința care nu doarme niciodată, viața care nu moare niciodată, lumina care strălucește pentru totdeauna, în tine și în jurul tău, fără început și fără sfârșit."

Sistemul este alcătuit din opt nivele progresive. Fiecare sesiune, în fiecare dintre cele opt nivele, începe cu relaxarea anti-stres. Relaxarea este urmată de practica asanelor (posturilor), practica Pranayama (tehnici de respirație) și tehnicilor de meditație auto-anchetă. Aceste tehnici evoluează în complexitate în așa fel încât practicanții să poată avansa prin intermediul sistemului. Practica celor opt niveluri ale Sistemului oferă practicantului capacitatea de a cerceta mai adânc în aspectele spirituale ale existenței umane.

Yoga în viața cotidiană înseamnă practicarea zilnică yoga. Acest lucru înseamnă susținerea preceptelor și a învățăturilor Yoga în viața cotidiană, prin contribuții pozitive în societate, mediul înconjurător și către toate ființele vii.

Nivelul 1

Este nevoie de timp ca o sămânță să crească într-un copac mare. Realizarea lui Dumnezeu înseamnă că toată ființa ta - fiecare celulă a corpului, fiecare respirație, fiecare colț al conștiinței tale și fiecare sclipire a unei idei - este plină de prezența lui Dumnezeu. "

Nivelul 2

"Inima ta este ca oceanul în care curg mii de râuri fără să se revarse. Mintea ta este ca cerul senin, fără sfârșit și liber, ridicat deasupra acestei lumi. Ființa ta este ca pomul care dă umbra și roadele sale dulci tuturor . Copacul nu se agață de roadele lui, și nici nu le reține de la cei care aruncă cu pietre. La fel ca inima ta, copacul oferă roadele tuturor, indiferent în mâinile cui cad. "

Nivelul 3

"Nu există nici rai și nici iad, doar în propria ta inimă. Gândurile tale proprii sunt simultan fericirea cerească și chinurile iadului."

Nivelul 5

"Când îl vei chema pe Dumnezeu din adâncul inimii ziua și noaptea, El va veni la tine și va lua viața ta în mâinile Lui iubitoare."

Nivelul 6

"Crează un echilibru corect între viața materială și spirituală astfel vei poseda două aripi puternice, cu care sufletul tău se poate avânta spre Dumnezeu."

Nivelul 7

"Cea mai mare fericire și cel mai mare dar de la Dumnezeu este viața umană. Nebun este cel care nu realizează acest lucru și fără grijă irosește acest dar prețios. El acționează ca unul care aruncă un diamant, de parcă ar fi fost o sticlă fără valoare. Nu lăsa viața ta să prelingă ca nisipul care alunecă printre degete."

Nivelul 8

Cu cât mai multă este înțelepciunea pe care o posezi, cu atât mai modestă devine mintea ta. Cu cât mai mult vei dezvolta înțelegerea, cu atât mai folositoare devin acțiunile tale. Cu cât mai multă bunătate se află în inima ta, cu atât mai multă dragoste vei simți pentru tot."