"Când îl vei chema pe Dumnezeu din adâncul inimii ziua și noaptea, El va veni la tine și va lua viața ta în mâinile Lui iubitoare."

Yoga nu mai este pur și simplu antrenament fizic pentru tine, ci mai degrabă o metodă de a controla și de a depăși tulburările și neliniștea interioară, cum ar fi concentrarea slabă, nemulțumirea, depresia, etc.

Sfântul Patanjali afirmă în Yoga Sutra că substanța gândirii (Chitta) este un produs al naturii (prakriti). Când procesul de gândire este îndreptat spre un obiect el preia forma acelui obiect. Acest fenomen se numește Chitta vritti, care poate fi tradus aproximativ ca "stare mentală". Din moment ce obiectele la care mintea este îndreptată variază, variază și Chitta Vritti. De asemenea, are loc o identificare falsă a Sinelui (Purusha). Prin practicile Yoga putem realiza o stilizare controlată a Chitta vrittis ("Chitta vritti Nirodhah") și cu aceasta, eliberăm Sinele de identificarea eronată cu stările schimbătoare ale conștiinței.

În afară de Asane și Pranayama, pentru următorul pas, este inclusă în practica de zi cu zi - concentrarea profundă. Acest lucru este adesea numit meditație, ce este greșit. Cu toate acestea, meditația este mult mai mult decât concentrarea. Meditația nu se poate practica, ea apare de la sine, în același mod precum somnul. Dintr-o dată ne va birui, fără ca noi să fim în stare să distingem momentul exact când adormim.

Concentrarea este o practică preliminară pentru meditație, al cărei scop este acela de a observa și de a calma corpul, mintea și simțurile. În cazul în care capacitatea noastră de a ne concentra nu este suficient de puternică, fie devenim neliniștiți sau adormim. Ambele ne împiedică să intrăm în meditație. Acesta este motivul pentru care în practica de concentrare ne propunem să depășim atât neliniștea cât și somnul. Tehnicile care sunt descrise în următoarele niveluri duc spre dezvoltarea capacității de concentrare pentru cei care ar dori să ajungă la un nivel autentic de meditație.

 

Unele sfaturi pentru succesul tău în Yoga:

1.Trăieșite ca un vegetarian.

2.Ține te departe de droguri. Drogurile dăunează sănătății corpului și a minții, și împiedică grav dezvoltarea ta în Yoga. Evită greșeala de a crede că puterea voinței este suficient de puternică, încât vei putea decide în orice moment să te oprești să folosești droguri. Niciodată nu este.

3.Evită alcoolul și orice în exces. Acestea sunt obstacole pe calea ta Yoga, care pot ruina toate eforturile.